Antalya Grup Psikoterapisi

Antalya Grup Psikoterapisi

Psikolojik danışmanlık olumsuz yaşam deneyimlerine neden olan düşünce, duygu ve davranışları, konuşma, ilişki kurma, birlikte çalışma ve iletişim kurma yolları ile etkileyerek değiştirme ve iyileştirme demektir. Antalya Grup Psikoterapisi sayfamızda, bireysel danışmanlık ve grup psikoterapisinin farklarını anlatmaya çalıştık.

Antalya Grup Psikoterapisi

Neden Psikoterapi?

İnsan bir dolu sistem ve ilişkiler düzlemi içinde varoluşunu sürdürür. Tüm bu sistemler ve ilişkiler düzlemi birey için bir bütünlük algısı taşır. Ancak zaman içerisinde bireyin yaşantısında birtakım krizler meydana gelebilir. Bu krizler her bireyin yaşantısında oluşur/ortaya çıkar; bireyin “geçmiş”inde ya da“şimdi”sinde. Yaşamda oluşan/ortaya çıkan krizlerin birey/bireyler tarafından nasıl ve ne yolla aşılacağı büyük önem taşır. Sorunun ciddi boyutlara ulaşmaması ya da ciddi boyutlara ulaşan sorun ve sıkıntıların bireyi yaşam pratiklerinden, günlük yaşamdan alıkoymaması için birey(ler)in bir danışmanlık hizmeti alması gerekmektedir. Bu anlamda Antalya Grup Psikoterapisi kişinin üretkenlik, başarı ve yakın ilişki kurma becerisini ketleyen yönlerini farkedip değişime ve dönüşüme kavuşmasına yardım eder.

Antalya Grup Psikoterapisi Yaşantısının Yararları

Yaşamsal her kriz gelişime ve iyileşmeye açılan bir kapı olarak düşünülmelidir. İnsan yalnız yaşayamaz. Bireyler, küçük ve büyük gruplar içinde yaşar ve etkileşimde bulunurlar. Antalya Grup psikoterapisi, bireyin içinde yaşadığı toplumun ya da topluluğun küçültülmüş bir örneği gibidir. Dolayısıyla grup psikoterapilerinde bireyler, kendilerini ve bir başkasını daha iyi anlama, tanıma, farkındalığa ulaşma, yaşanılan sorunun biricik ve yalnız kişinin kendisine ait olduğu duygusundan kurtulma, başka bakış açılarını görme, empati kurma, kendilerini değiştirme ve geliştirme fırsatı bulurlar.

Antalya Grup Psikoterapisi Yöntemleri

Grup psikoterapisinin çeşitli yöntemleri vardır. Ancak grup psikoterapisinin temel motivasyonu, grup içi etkileşimlerin terapötik etkilerinden yararlanarak ruhsal sorunları iyileştirmektir. Grup terapisi, bireyin/bireylerin yaşadığı sorun ve güçlükler karşısında geçmişin etkilerine de odaklanan terapi yöntemleri izler. Grup terapisi grubun iyileştirici özelliğini fark ettirir ve grubun yaratıcı özelliğini açığa çıkararak değişim ve iyileşme sağlar, farkındalık oluşturur.

Kimler Grup Psikoterapisi Yapar?

Grup psikoterapisi bir ya da birden fazla terapist eşliğinde sürdürülebilir. Grup terapisinin uygulanabilmesi için iki ya da daha fazla birey bir araya gelmelidir. Uygulanacak grup terapisi, önceden belirlenmiş kurallar ve koşullar çerçevesinde ilerler.

Grup terapisi birey ve bireyler için avantajlı bir terapi yöntemidir: birey olarak nasıl etkileşime geçtiğimizi ve başkaları tarafından nasıl algılandığımızı görmeyi, yaşamda ortaya çıkan/oluşan sorun, kriz ve sıkıntılar karşısında yalnız olmadığımızı fark etmeyi, başa çıkılamayan duygu, düşünce ve durumlar karşısında yeni davranış ve deneyimler geliştirmek yönünde cesaret kazanmayı sağlar.

Grup terapisinin en önemli ilkeleri, grup mahremiyetini, güvenilirliğini ve güvenliğini sağlamaktır/sağlanmasıdır.

Kimler Grup Piskoterapisine Katılabilir?

Yaşamsal deneyimleri paylaşmak, sorunlara yönelik farklı bakış açıları dinlemek ve kendi problemlerine farklı bakış açılarından bakmak, iletişim yollarını çoğaltmak, kendini geliştirmek, birlikte çalışarak, iletişime geçerek yaşamdaki ilişkilerini ve seçimlerini sorgulamak, duygu dünyalarına bakmak ve sorunlara çözümler üretmek isteyen herkes grup psikoterapisine katılabilir.

Grup psikoterapisine başlamak için kendi grubunuzu oluşturabilir ya da Antalya Grup Psikoterapisi  ile görüşerek oluşmuş/var olan bir gruba dahil olabilirsiniz. İletişim için sayfamızı ziyaret edin.

©2019 Klinik Psikolog, Psikoterapist, Ali Bıçak, Her Hakkı Saklıdır.

www.antalyapsikoloji.net içeriğini sürekli yeniler, yeni içerikler üretmeye devam eder.

Grup Psikoterapisi

Terapiler hakkında bilgi alın ve soru sorun