Antalya Sanat Terapisi

Antalya Sanat Terapisi

Sanat Terapisi Nedir?

Duygularınızı, düşüncelerinizi, isteklerinizi veyahut sıkıntılarınızı, kendinize ve çevrenize ne kadar ifade edebiliyorsunuz? Antalya Sanat Terapisi; drama, dans, resim, hareket, müzik, yazı gibi çeşitli sanat formları yoluyla kişilerin duygu ve düşüncelerini ifade etmelerini sağlayan bir terapi hizmetidir.

Sanat Terapisini Kimler Yapabilir?

Antalya Sanat Terapisi veya Art Terapi olarak bilenen terapi çeşidi, bir sanat eğitmeni ile psikolojik danışman,  Psikolog, , klinik psikoloğun ortak çalışmasını gerektiren, terapinin sanat ve sanat araçlarıyla sürdürülmesine dayanan bir rehberlik sürecidir. Psikoloji ve sanatın en temel ortak yanı, malzemesinin insan olmasıdır. Sanat (resim, müzik, tiyatro, drama, dans) doğadan ilham alarak, kişinin yaratım potansiyelinin dışavurumu olarak karşımızda durur. Yaratım, dönüştürme, değiştirme potansiyeli her bireyde vardır. Ancak çocukluktan yetişkinliğe doğru ilerlediğimiz yaşam döngüsünde, bu yaratıcı potansiyelimizin üstünde katmanlar oluşur. Bu katmanlar arttıkça bireyin kendine, olaylara ya da durumlara dair adım atması, çözüm geliştirici süreçler üretmesi yavaşlar ya da gerçekleşmez. Yenilemeyi, yenilenmeyi sürdüremeyen birey zaman ilerledikçe sabitlendiğini ve kısır bir döngüye girdiğini hisseder.

Sanat Terapisi Ne İşe Yarar?

Sanat, yenilemenin, yenilenmenin ve üretmenin temsilidir. Dolayısıyla bir psikolojik danışman ve bir sanat eğitmeninin rehberliğinde uygulanan Antalya Sanat Terapisi, bireyin yaratıcı potansiyelinin açığa çıkmasına ön ayak olur. Sanat ve sanat araçlarının kullanımı direkt söz ya da eylem biçimleri üretmez, dolaylıdır. Kişi ya da kişiler Antalya Sanat Terapisi yoluyla, çocukluktan sonra unuttuğu (veyahut baskıladığı) edimleri (ör: oyun), yaratıcı potansiyeli imgeler ve semboller aracılığıyla bir yolculuğa çıkararak keşfeder. Antalya Sanat Terapisi ile kişinin yaratıcılığının dışavurumu, sorunlara çözüm üretmeyi, duygu ve düşüncelerin rahatlıkla ifade edildiği keyifli, rahatlatıcı ve kişisel gelişim kaydedildiği bir deneyimdir. Psikolojik danışmanlık ve sanatın bir araya geldiği bu rehberlik hizmeti aynı zamanda, kişinin/kişilerin sıkıntı duydukları durum, olay ya da yaşayışa farklı bir pencereden bakmalarını sağlar. Dolayısıyla kişinin/kişilerin duygu ve düşün dünyasını açığa çıkarmada esnek, keskin olmayan bir geçiş sağlar. Amaç, kişinin/kişilerin duygu ve düşüncelerini ifade edebilmelerini, baskıladığı, sıkıntı duyduğu durum, olay ya da yaşayış karşısında alışkanlıklarını, tutumlarını gözden geçirmelerini sağlamak ve çözüme ulaşabileceklerini göstermektir.

Sanat Terapisi Türleri

Kendiniz ve çevreniz hakkında farkındalık kazanmak, çözümler üretmek, iletişim kurmak, hayata farklı perspektiflerden bakarak yaşam gücü ve olumlu bir bakış açısı kazanmak için Antalya Sanat Terapisi uygulamasına katılabilirsiniz.

  • Bireysel Sanat Terapisi

  • Aileler için Sanat Terapisi

  • Çiftler için Sanat Terapisi

  • Çocuklar ve Gençler için Sanat Terapisi

  • Kişisel Gelişim ve Mesleki Gelişim için Sanat Terapisi

  • Grup ya da topluluklar için Sanat Terapisi

  • Kamu Kurum ve Kuruluşları için Sanat Terapisi/Seminer-Atölye Uygulamaları

  • Özel Şirketler ve Firmalar için Sanat Terapisi/Seminer-Atölye Uygulamaları

  • Eğitim Kurumları için Sanat Terapisi/Seminer-Atölye Uygulamaları

     

    ©2019 Klinik Psikolog, Psikoterapist, Ali Bıçak, Her Hakkı Saklıdır.

    www.antalyapsikoloji.net içeriğini sürekli yeniler, yeni içerikler üretmeye devam eder.

Sanat Terapisi ve Psikodrama

Terapiler hakkında bilgi alın ve soru sorun