Antalya Cinsel Danışmanlık

Antalya Cinsel Danışmanlık

Antalya Cinsel Danışmanlık

Antalya cinsel danışmanlık sayfamızda, “Cinsel Danışmanlık Nedir? Cinsel Sorunların Karşılaşma Sıklığı, Cinsel Danışmanlık Merkezine Başvurmak Niçin Zordur?  Cinsel Sorunum Olduğunu Nasıl Anlarım? Cinsel Sorunum Var Nereye Başvurmalıyım? Cinsel Danışmanlıkta Ele Alınan Cinsel Sorunlar” gibi başlıkları okuyacaksınız. Antalya ‘da cinsel danışmanlık ihtiyacı duyuyor ve cinsel terapist arayışındaysanız sayfamızı daha detaylı incelemenizi öneriyoruz.

Antalya Cinsel Danışmanlık Nedir?

Günümüzde birçok çift, birlikteliklerinde farklı birçok soruna paralel olarak cinsel sorunlar da yaşamaktadır. Ancak, toplumumuzun cinsellik konusundaki algısı bir tabu olarak devam etmekte ve böylece bütün cinsel sorunlar adeta bir örtünün altında gizlenmektedir. Ne var ki ilişkilerde yaşanan cinsel sorunun şiddeti arttıkça çiftlerin birbirlerine olan sempatisi ve empatisi de azalmaktadır. Herhangi bir cinsel sorun, çiftin ilişkisini bir bütün olarak tehdit etmeye devam etmektedir. Bu yüzden Antalya cinsel danışmanlık bilgilendirici yazılar hazırlamaktadır.

Cinsel Sorunların Karşılaşma Sıklığı

Yapılan araştırmalara göre erkeklerin %40’ı, kadınların %62’si ilişkilerinde bir şekilde cinsel sorun yaşamaktadır. Erkekler %50, kadınlar %77 oranında küçük cinsel sorunlar yaşamaktalar.

Türkiye’de yapılan araştırmalar, toplumuzdaki erkek ve kadınların çoğunluğunun cinsel sorunları olduğunu açıkça ortaya koymaktadır. Antalya cinsel danışmanlık olarak toplumu cinsel sorunlar hakkında bilgilendirmeyi amaçladık.

En küçük bir cinsel sorunun bile çiftin ilişkisini olumsuz etkilediği düşünüldüğünde, “cinsel performans kaygısı, sertleşme sorunu, erken boşalma, cinsel isteksizlik,vajinismus ve orgazm sorunları” gibi sıkıntıların psikolog, cinsel terapist, evlilik terapisti tarafından ele alınması, çiftin cinsel sağlık ve ilişkisinin devamı açısından son derece önemlidir.

Eğer bir cinsel sorunumuz var diyorsanız, eninde sonunda bu konunun çift terapisinde çalışılması gerekir. Evlilik ve çift danışmanlığına başvuran erkeğin ve kadınların cinsel sorunları çiftin, ilişkisinde herhangi bir cinsel sorunun varlığı ve ilişkiyi nasıl etkilediği araştırılması gereken bir konudur.

Cinsel Danışmanlık Merkezine Başvurmak Niçin Zordur?

Cinsel sorunların fark edilmesi ve kabulü oldukça zordur. Herhangi bir cinsel uyumsuzluk için bir uzmana başvurmak atılacak en önemli adımdır. Günümüzde birçok ruh sağlığı çalışanı cinsel terapi eğitimi almış da olsa, bu konuda çalışmaktan kaçınmaktadır. Buna, kültürümüzün cinselliğe karşı olumsuz bakış açısı başta olmak üzere, birçok yanlış ve çarpıtılmış anlayış neden olmaktadır. Bizce, evlilik sorunları ele alırken cinsel sorunlar çöpe atılmamalıdır. Her çiftin cinsel uyum sorunu olabilir. En başta uyumsuzluğu fark etmek önemlidir.

Cinsel Sorunum Olduğunu Nasıl Anlarım?

Cinsel uyumsuzluk yaşayıp yaşamadığınız aşağıdaki sorulara vereceğiniz cevaba bağlıdır:

  • Cinsel yaşamınızla ilgili daha özel sorulara karşı cevabınız ne yöndedir?

  • Hiç ereksiyonunuzu sürdürme sorununuz oldu mu?

  • Boşalma, erken boşalma konularında ne tür sorunlar yaşıyorsunuz?

  • Cinsel birleşim size acı veriyor mu?

  • Cinsellik sizce imkânsız mıdır?

  • Orgazm olmada ne tür sorunlar yaşıyorsunuz?

  • Hangi sıklıkla cinsel ilişki normaldir?

  • En son ne zaman cinsel ilişki yaşadınız?

  • Cinsel konular konuşmak size zor mu geliyor?

Bu sorulara vereceğiniz cevaplar cinsel danışmanlığa ihtiyacınız olup olmadığı  açısından bir ipucu olabilir. Birçok erkek ve kadın, cinsellikle ilgili yanlış bilgilendirmeden dolayı yanlış olanı normal, normal olanı yanlış bilirler. Bu yüzden çiftler, genellikle ilişkilerindeki sorunun cinsellik olduğunun farkında olmazlar.

Cinsel Sorunum Var Nereye Başvurmalıyım?

Siz eğer cinsel sorununuz olduğunu düşünüyorsanız, bu sorununuzun tanı ve tedavisi için, cinsel terapist, psikolog, evlilik terapisi, psikiyatrist sizin ilişki ve cinsel problemlerinizin tanı ve tedavisi açısından baş vuracağınız  en önemli kaynaktır. Antalya Cinsel danışmanlık için başvurmadan önce, yaşadığınız cinsel sorunun tıbbi herhangi bir sebebinin  olup olmadığının anlaşılması açısından ürolog, jinekolog ve psikiyatri uzmanından görüş alınması cinsel danışmanlık için vazgeçilmezdir. Bu yüzden sorunuzla ilgili olsun olmasın aldığınız bütün tıbbi tedavi girişimlerinizi cinsel danışmanınıza söylemelisiniz.

Bizce, eğer kişi kendi cinsel yaşamında herhangi bir tatminsizlik yaşıyorsa, o kişinin kendilik algısı tümden risk altındadır. İlişkiler de tıpkı diğer canlı organizmalar gibidir. İki kişinin var ettiği bir organizma. Çiftlerden her birinin yaşadığı sorun ilişkiye bir şekilde etki eder.

Cinsel Danışmanlıkta Ele Alınan Cinsel Sorunlar

Antalya cinsel danışmanlık olarak cinsel terapide çözüm aradığımız belli başlı cinsel sorunlar:

  • Cinsel Performans Kaygısı

  • Sertleşme Sorunu

  • Erken Boşalma

  • Cinsel İsteksizlik

  • Vajinismus

  • Orgazm Sorunları

  • Cinsel Tiksinti Bozukluğu

Antalya cinsel danışmanlık adlı sayfamızda okuduklarınız, herhangi bir  cinsel uyumsuzluk sorunu yaşadığınızı düşündürüyorsa, yaşadığınız yerde ulaşabileceğiniz cinsel terapist, psikolog ve evlilik terapisti ile görüşmenizi öneririz.

Ereksiyon problemi, cinsel isteksizlik, erken boşalma, vajinismus gibi cinsellikle ilgili sorunların ilişkinizi ve birlikteliğinizi olumsuz etkilemesine izin vermemelisiniz. Cinsel sorunlar hakkında daha detaylı bilgi edinmek isterseniz, Antalya psikolog sitemizdeki cinsel sorunlarla ilgili yazılarımızı okumanızı, videolarımızı izlemenizi tavsiye ederiz.

Vajinismus Nedir?

Her İlişki Bir Sistemdir

Antalya Erken Boşalma Güncesi 

 

©2019 Klinik Psikolog, Psikoterapist, Ali Bıçak, Her Hakkı Saklıdır.

Antalya Psikoloji içeriğini sürekli yeniler, yeni içerikler üretmeye devam eder. 

Cinsel Terapiler

Terapiler hakkında bilgi alın ve soru sorun