Antalya Bireysel Psikoterapi

Bireysel Psikoterapi Nedir?

Bireysel Psikoterapi, uzman bir terapist (psikolog, psikolojik danışman ya da psikiyatrist) eşliğinde, danışanın duygu, inanç ve davranışlarını güvenilir, gizli ve bireye saygılı bir çerçevede ifade edebildiği bir süreçtir. Bireysel terapide sizi  etkileyen her türlü anı hatırlayabilir , değiştirmek istediğiniz davranışlar ve diğer değişimler hakkında konuşulur. Bu sayede siz kendinizi ve başkalarını daha iyi anlayabilir, kişisel amaçlar belirleyebilir ve arzu ettiğiniz değişimleri planlayıp gerçekleştirebilirsiniz.
Antalya Psikoloji Enstitüsü, psikoloji ve klinik psikolog merkezi olarak, sizin özgün ve biricikliğinizi göz önüne alır ve size özgü danışmanlık hizmeti verir. Bizim anlayışımıza göre, herkes için genel geçer bir terapi yöntemi yoktur. Hangi terapi tekniği ile çalışacağımız sizinle yapacağımız görüşmede belirlenir.

Bireysel Psikoterapiye Başvuru Sebepleri

Kaygı Bozuklukları

Öfke yönetimi

Dikkat eksikliği ve hiperaktivite

Kayıp-yas

Kariyer planı

Depresyon

Yeme bozuklukları

Evlilik ve ilişki sorunları

Cinsel yönelim ve cinsel kimlik sorunu

Travma sonrası stres bozukluğu

Cinsel istismar

Fiziksel istismar

Aldatma

Panik Atak

Cinsel Uyumsuzluklar

Kişilik sorunları

gibi daha fazla birçok psikolojik sorunlarla baş etme becerilerini geliştirmek için Antalya Bireysel Psikoterapi sayfamızı inceleyebilir, bize başvurabilirsiniz.

Antalya Psikoloji Enstitüsü ve Psikoterapi Merkezi olarak,  uygulanan bireysel terapi sürecinde bireyin sağlıklı, mutlu ve kendisiyle barışık bir yaşama ulaşmasına destek oluyoruz. Kişisel gelişim ve sosyal ilişkilerinizi etkileyen geçmiş anıların olumlu, olumsuz etkisini keşfetmeniz ve bunlarla baş etmeniz için her an yanınızdayız. Antalya ‘da psikolog, psikoterapist, psikolojik danışman, klinik psikolog desteğine ihtiyaç duyuyorsanız bize ulaşabilirsiniz. 

Diyelim ki yaşamdan bir beklentiniz yok, kaygılısınız ve ne yapacağınızı bilemiyorsunuz. Bu psikolojik durum sizin kendinizi geliştirmenize, başarıya ulaşmanıza, bireyler arası sağlıklı ilişki kurmanıza bir şekilde ket vuracaktır. Sürekli mutsuzluk ve endişe size hayatınızda birçok şey kaybettirecektir.

Bu durumda yapmanız gereken bize iletişim bilgilerimizden ulaşarak, sorununuz hakkında neler yapabileceğinizi öğrenmektir. Sağlıklı ve mutlu bir yaşam sürdürebilmenin yollarından biri kendiniz hakkında daha fazla bilgi edinmenizdir.

Ne istiyorum? Bu hayatta yaşamımın anlamı ne? Öfkemi dindirebilir miyim? Gerçekten beni engelleyen ne? Bu ve bunun gibi soruların cevaplarını bireysel terapi sürecinde keşfetme fırsatı bulursunuz.

Antalya Psikoloji Enstitüsü’nde  uygulanan bireysel terapi sürecimizde, size uygun bir yaklaşımla, sizin sağlıklı ve mutlu bir yaşamı nasıl sürdürebileceğinize karar vermeniz mümkün olacaktır.

Terapi süreci, terapist ve danışanın birlikte çalıştıkları, danışanın eşsiz ihtiyaç ve kişisel amaçlarına bağlı olarak 5 ile 10 seanstan daha uzun sürebilir.

Bireysel Terapiler

Terapiler hakkında bilgi alın ve soru sorun